Europa

Istanbul: East meets West

31 Jul
29 oktober - 1 november 2015

Tijdens deze 4-daagse reis gaat u op ontdekkingstocht door het verleden. Reisleider Donald Dinkelaar (in het dagelijks leven architect en historicus) neemt u mee op avontuur. Hij laat u de sfeer van de stad voelen en proeven. U maakt kennis met de historie, kunst, cultuur en sfeer van Istanbul. En met de moderne en hippe ambiance die Istanbul ook heeft.

De tweede en derde dag wordt onder leiding van Donald de stad ontdekt. Alle hoogtepunten zoals de Blauwe Moskee, de kruidenbazaar en het Hippodrom Plein worden bezocht. Een boottocht over de Bosporus mag uiteraard niet ontbreken. Ook bezoeken we minder bekende, verborgen plekken zoals de wijk Ortaköy en de trendy wijk Karakoy.

Sportievelingen kunnen in de ochtend samen met Donald hardlopen door de ontwakende stad, een heel bijzondere ervaring. Of iets minder inspannend; een baantje trekken in het bijzondere zwembad gelegen tussen het Europese en Aziatisch continent.

Ook culinair valt er veel te ontdekken. De lunches en diners laten u kennismaken met de lokale keuken zodat u de stad echt kunt proeven. Na afloop van elk diner is er de mogelijkheid om door de oude stad te slenteren. Daarnaast wordt er voor de liefhebbers buiten het programma om veel extra's geregeld. Een bezoek aan een hamam, een bezoek aan een trendy nachtclub of een stop voor een goed glas wijn...

U verblijft in CVK Park Bosphorus, een nieuw hotel gelegen in het hart van de stad, op slechts 150 meter van het Taksim plein. Het hotel is stijlvol ingericht en beschikt over een mooie stadstuin. Er zijn twee zwembaden, een uitgebreide spa en diverse bars en restaurants. De kamers zijn chique en bieden een schitterend uitzicht over de stad. Zicht op de Bosporus en een eenpersoonskamer zijn tegen een supplement beschikbaar.

Deze prachtige reis boekt u al vanaf € 1596,- per persoon. Dit is inclusief een Meet & Greet op Schiphol, heen- en terugvlucht met Turkish Airlines, 3 nachten verblijf in een superior kamer en dagelijks ontbijt. Reisbegeleiding van Donald Dinkelaar, transfers, vervoer en entreebewijzen, privéboottocht over de Bosporus, 3x lunch en 3x diner. Na uw aanmelding starten we de voorpret door u een uitgebreid informatiepakket toe te sturen!

Meest gelezen artikelen

Snorkelen met prehistorische zeekoeien

31 Jul
Op anderhalf uur rijden van Orlando (Florida, USA) ligt Kings Bay. Dit is de overwinteringsplek van meer dan 400 zeekoeien. Het is de enige plaats in de Verenigde Staten om legaal in contact te komen met deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving. Deze plantetende zoogdieren, ook wel Lamantijnen genoemd, bestaan al meer dan 50 miljoen jaar en leven in het water.

Om zeven uur ’s morgens bekijken we bij American Pro Diving Centre in Crystal River eerst een verplichte voorlichtingsfilm van de overheid over de zeekoe, met de boodschap wat we vooral niet moeten doen bij het benaderen van deze dieren. Na het aankoppelen van de boot aan de Jeep kunnen we naar Kings Bay. Daar wordt de boot te water gelaten en gaan we aan boord. Voor vertrek vindt een korte briefing plaats over wat te verwachten valt en worden de eerst videobeelden van de snorkelaars voor het nageslacht vastgelegd.

De kaptein gokt dat hij in het zuidelijke deel van Kings Bay moet zoeken, want hij heeft in het noorden al een tijdje geen zeekoe meer gezien. Zijn gok pakt goed uit. Al gauw zwemmen acht zeekoeien voorbij. Dankzij onze strategische opstelling achterop de boot zijn we als eerste te water. Meteen gaan we achter de gids aan en ja hoor, nog geen vijf minuten later zwemmen acht volwassen zeekoeien in volle snelheid op ons af. De adrenaline neemt aardige proporties aan wanneer er zoveel vlees op je af komt zwemmen. Rustig blijven dobberen is het motto, terwijl deze kolossen op volle snelheid onder je door zwemmen.

De ontmoeting tussen een moeder en haar kalf is prachtig om te zien. Mamma staat toe dat we met het jonge dier spelen en hij of zij geniet er zelf ook zichtbaar van. Het draait zich op de rug en laat ons zijn buikje aaien, een geweldige ervaring.

We hebben lang in het water gelegen en krijgen het toch wel wat koud, mede door het druilerige weer vandaag. Dus allemaal de boot weer in en op weg naar de duikschool om ons om te kleden en de gemaakte video op te halen. Een stevig, verlaat ontbijt bij AJ’s Café Homestyle Cooking in Crystal River is een verwarmende afsluiting van deze bijzondere ochtend.Lees meer reisavonturen van John & Elza op hun eigen blog-pagina.
Lees verder