Boedapest

Koningin van de Donau vol kunst,
cultuur en schitterende badhuizen

Exclusieve stedentrip Boedapest

Met een luxe stedentrip naar Boedapest bezoekt u een van de meest schilderachtige steden van Europa. De hoofdstad van Hongarije toont met trots haar rijke historie. Deze heerlijke stad aan de Donau heeft twee stadsdelen: het heuvelachtige Buda dat regelrecht uit een sprookjesboek lijkt te komen en het moderne Pest. Hier vindt u musea, sfeervolle koffiehuizen en lange winkelstraten. Boedapest is een bijzonder charmante bestemming voor een stedentrip vol culturele en culinaire verrassingen.

Highlights Boedapest tijdens stedentrip op maat

Boedapest is het culturele hart van Centraal-Europa. Niet voor niets wordt het de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. Ooit was Boedapest de tweede hoofdstad van het Habsburgse Rijk. Vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid en compacte binnenstad is het een zeer populaire stedentripbestemming. Speciaal voor u stellen we een programma vol hoogtepunten samen, afgestemd op uw smaak en stijl. Uw luxe accommodatie in Boedapest heeft een heerlijke ambiance en is het vertrekpunt voor een afwisselende, boeiende stedentrip.

Boedapest: walhallla voor architectuurliefhebbers

Loop door het park omhoog de Gellértberg op. Op weg naar de top komt u langs een kapel in de rots. Eenmaal boven wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Op de top van de berg staan de Citadel en het vrijheidsbeeld Szabadság-szobor. Boedapest is een walhalla voor architectuurliefhebbers. De stad biedt een keur aan bouwstijlen, van de gotische Matthiaskerk tot het Jugendstil Greshampaleis.

Op de fiets door Boedapest met privégids

Ontdek Boedapest per fiets onder leiding van een deskundige privégids. Midden in de Donau, tussen de twee stadsdelen ligt het romantische eiland Margaretha. Wandel door de Japanse tuin en bezoek het openluchttheater. Ontspan in de thermale baden Széchenyi. En maak samen met uw lief een romantische diner cruise met champagne en livemuziek. Van Helden Travel stelt graag een perfecte stedentrip Boedapest voor u samen, met stijlvol verblijf en interessante locaties.

Contact

Of neem zelf contact met ons op

+31 (0)35 6 211 411

Culinaire reizen

Dining & wine, culinaire reizen en kookcursussen overal ter wereld.

Azië op maat

Stille kracht en betoverende mystiek van eeuwenoude culturen.

Peru en Galápagos

Inca-cultuur, koloniale pracht en overweldigende flora en fauna.