Bhutan

Boeddhistisch koninkrijk in de Himalaya

Exclusieve rondreis Bhutan

Ontdek één van de best bewaarde reisgeheimen: Bhutan. Een boeddhistisch koninkrijkje in de Himalaya, ingeklemd tussen Tibet  en India. Ongerept door z’n geïsoleerde ligging en ongelooflijk mooi. Ga met Van Helden Travel op ontdekkingstocht in dit mystieke land en ontmoet de supervriendelijke bevolking. Wij stellen het programma voor uw luxe rondreis Bhutan op maat voor u samen. Een reis vol cultuur, avontuur en spiritualiteit. Tijdens uw exclusieve reis door Bhutan met privéchauffeur en privégids mist u niets van de hoogtepunten, maar krijgt u ook alle tijd om op de mooiste locaties tot uzelf te komen.

Luxe reis Bhutan met excursies en sportieve wandeltochten

Na aankomst op het vliegveld van Paro gaat u met een privétransfer naar uw hotel. Maak de volgende dag een trekking (5 uur) naar het beroemde Taktsang Klooster, het Tijgernestklooster dat spectaculair tegen een rotswand ligt. Rust een dag uit en rij daarna naar de ongerepte stille Haa-vallei, een bijzondere autorit van twee uur. De weg voert over de Chelala-pas met schitterend uitzicht op de Himalaya. U verblijft in een lodge op 2960m hoogte. Maak de volgende dag een wandeling door het dorp Lechuna. Steek de Haa-Chhu-rivier over en loop in 1,5 uur naar het klooster Jamte Gompa. De volgende reist u naar Paro, de toegangspoort naar het ‘Land of the Thunder Dragon’. U kunt er vele bezienswaardigheden bezoeken. Bijvoorbeeld de boeddhistische tempel Drugyel Dzong, het Nationaal Museum en de wachttoren van Paro Dzong.

Maak daarna weer een actieve trekking naar Jele Dzong bij Ta Dzong en sla uw kamp op bij Jele Dzong op 3100m hoogte. De volgende dag gaat u naar Jangchulakha. Een wandeling waarbij u 10 km loopt en 500 meter stijgt langs prachtige rododendron-bossen. Bij helder weer is de berg Jumolhari goed te zien. Op weg naar Jigmelangtsho hebt u een prachtig uitzicht op de berg Lichu Drake. Reis de dagen erna naar Phajoding en Motithang. Bezoek in Thimphu de Painting School, de Nationale Bibliotheek en het Textiel Museum. Rij naar over de Dochila pas naar Wangduephodrang en de Vallei van Lobeysa en bezoek een lokale markt. Na een ontspannende uitrustdag gaat u met een transfer naar Paro om vanaf daar terug te keren naar Amsterdam.

Formaliteiten voor uw rondreis Bhutan

Vanzelfsprekend regelt Van Helden Travel alle formaliteiten voor en tijdens uw luxe rondreis door Bhutan. Een verre reis die veel indruk zal maken: Bhutan is echt een hele bijzondere reisbestemming!

Contact

Of neem zelf contact met ons op

+31 (0)35 6 211 411

Vietnam

Luxe rondreis voor het hele gezin in boeiend land van uitersten.

Villa huren

Wij weten ze te vinden, de mooiste luxe villa’s overal ter wereld.

Chef-kok aan huis

Verwen uw gasten met een sterrendiner bij u thuis.