Myanmar

Tropische natuur, boeddhistische
pagodes en gastvrije bevolking

Luxe rondreis Myanmar

De mogelijkheden voor een luxe rondreis door Myanmar (voorheen Birma) zijn legio. Langzamerhand stelt dit eens zo gesloten land zich open voor toerisme. U zult versteld staan van de hartelijkheid van de mensen, de prachtige tropische natuur en schitterende stranden. We stellen uw reis graag op maat voor u samen en zorgen voor een uitgebalanceerde mix van natuur, cultuur, culinair, actieve excursies en spa en wellness. Maak een individuele rondreis door Myanmar langs duizenden pagodes, ervaar de invloed van eeuwenoude culturen en maak kennis met kleurrijke bergstammen.

Verre rondreis Myanmar

We doen u graag een voorstel voor een exclusieve rondreis door Myanmar. Begin uw reis in het noorden in Mandalay. Bezoek daar de heiligste monumenten van Myanmar, waaronder het Gouden Paleisklooster en de Kuthodaw-pagode met het grootste boek ter wereld. Maak een stop bij een Kalaga tapijtenwerkplaats en geniet bij de schitterde  Mandalay Hill van de zonsondergang. Intense momenten die uw reis naar Myanmar onvergetelijk zullen maken.

Riviercruise tijdens rondreis Myanmar

U kunt met een korte boottocht naar Mingun varen om daar de enorme Mingun-bel en verschillende stoepa’s (boeddhistische bouwwerken) te bewonderen. Geniet van een lekkere lunch en bezoek het Mahagandayon-klooster in Amarapura. De dag erna vaart u met een lokale ferry naar Ava, waar de omgeving zich uitstekend leent om op de fiets te verkennen. Scheep de volgende ochtend in op het mooie rivierschip RV Paukan en zak in een zeer rustig tempo de rivier af naar Bagan, met een overnachting aan boord.

Wandelen door dorpjes en rijstvelden in Myanmar

In Bagan bezoekt u de belangrijkste pagodes en tempels en maakt kennis met de lokale bevolking in het dorpje Myinkaba. De Ayeyarwady-rivier vormt een prachtig decor voor een spectaculaire zonsondergang. Vlieg met een transfer naar Heho. U kunt daar lunchen in een van de wijngaarden rond Aye Thar Yar en ’s middags een boottocht maken naar Nyaung Shwe, de ideale uitvalsbasis voor een tocht over het Inle-meer. Bezoek de fenomenale Indein-pagode, wandel door dorpjes en rijstvelden naar Sae Ma en geniet bij het weversdorpje Tha Lay van een traditionele lunch.

Op bezoek bij traditionele stammen in Myanmar

U kunt uw reis vervolgen met een bootreis naar het rustieke dorpje Thei Leo Oo. De bewoners daar behoren tot de Inn Tha en Pao minderheid. Kijk hoe zij op organische wijze hun land bewerken en lokale rum maken van suikerriet. Via Nyaung Shwe bereikt u Heho en vliegt vanaf daar naar Yangon. Een uitgebreide dagexcursie voert u langs alle hoogtepunten van Yangon. De Boeddha Chauk Htat Gyi, Scott’s Market en Yangon’s oudste Chinese tempel, de historische Sule-pagode en de spectaculaire Shwedagon-pagode. Na alle indrukken vliegt u na 14 dagen terug naar Amsterdam.

Formaliteiten voor verre reis naar Myanmar

Vanzelfsprekend regelt Van Helden Travel alle formaliteiten voor uw verre reis naar Myanmar. Vooraf ontvangt u een uitgebreid informatiepakket, zodat u goed geïnformeerd bent over de achtergronden van deze zeer bijzondere reisbestemming in Zuidoost-Azië.

“Waanzinnig om zo door Myanmar te kunnen reizen! Er wervelden duizenden vragen door mijn hoofd over de leefstijl in dit land met z’n beladen geschiedenis. Maar toen ik mijn westerse bril afzette werd het stil.”

Contact

Of neem zelf contact met ons op

+31 (0)35 6 211 411

Oceanië

Ontdek de outback en geniet van paradijselijke schoonheid.

Familiereizen

De mooiste ideeën voor onvergetelijke vakanties met het hele gezin.

Personal shopper

Persoonlijk stijladvies en shoppen met high end stylisten en fashion designers.